Stipendit

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten stipendirahaston varoista voidaan myöntää stipendejä pääkaupunkiseudun nuorille johtajille ja partiolaisille kotimaassa tai ulkomailla pidettäville leireille, kursseille ja tapahtumiin osallistumiseksi.


Leiristipendi sudenpentu- ja seikkailijaikäkausille kesälle 2022

Stipendihaku on auki 11.4.- 31.5.2022.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry sai vuonna 2020 Urlus-säätiön avustuksen, joka tulee käyttää leiristipendeihin. Kesälle 2020 suunnattu stipendiraha siirtyy kesälle 2022. Saadulla Urlus-avustuksella voimme varmistaa myös vähävaraisten partiolaisten mahdollisuuden osallistua kesäleirille. Piirihallitus on päättänyt tukea sudenpentujen ja seikkailijoiden osallistumista kesäleireille. Kohderyhmäksi stipendille on valikoitu ikäkaudet, jotka eivät lähde ensi kesänä Finnjamboree Kajolle.

Stipendiä voivat hakea kaikki pääkaupunkiseutulaiset sudenpentu- ja seikkailijaikäiset (7–12-vuotiaat) partiolaiset, jotka osallistuvat kesällä oman lippukunnan tai alueen leirille, jonka kesto on vähintään 3 vuorokautta, ja joiden perheen taloudellinen tai muu tilanne on sellainen, että leirimaksun maksaminen ilman tukea on vaikeaa.

Tarkemmat ohjeet stipendihakuun täältä.

Lisätietoja PäPan toimistolta:

Aino Valkama, aino.valkama@partio.fi / puh 040 4554244


Pääkaupunkiseudun partiolaisten stipendirahastosta myönnetään stipendejä painottaen seuraavia perusteita: 

 • partiokoulutus, erityisesti johtajakoulutus ja ylempi taitokoulutus,
 • kansainvälisyys, erityisesti partio-ohjelman mukainen toiminta, muiden maiden partiolaisten tapaaminen ja koulutukselliset tilaisuudet,
 • piirin omat varsinaiset piirileirit, valtakunnalliset suurleirit, maailmanjamboreet,
 • sosiaaliset perusteet, hakijan oma tai hänen perheensä tarve tuelle sekä
 • hakijan partiopestin vaativuus lippukunnassa tai piirissä tai rooli tuettavassa tapahtumassa.

Vaeltajien ulkomaanprojekteissa avustuksen maksimimäärä voi olla korkeintaan puolet kustannuksista ja maksimissaan 500 euroa. Projektin luonteeseen kuuluu myös oma varainhankinta. Huomioithan, että vaeltajien ulkomaanprojektille pitää olla lippukunnanjohtajan puolto. (Mikäli teillä on vaeltajaporukalla ulkomaanvaellus suunnitelmissa, perehtykää ihmeessä vaeltajaohjelmaan ja tehkää reissusta ohjelman mukainen ulkomaanprojekti. Silloin stipendin hakeminen siihen on mahdollista.)

Stipendejä ei myönnetä:

 • lippukuntien leireille, retkille tai vaelluksille eikä lippukuntien perustoimintaan,
 • partiokaveriporukan vapaamuotoisille kotimaan tai ulkomaan vaelluksille,
 • Pääkaupunkiseudun Partiolaisten omille kursseille,
 • varusteiden hankintaan,
 • muiden piirien jäsenille, ellei heillä ole pestiä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukunnassa,
 • mikäli partion jäsenmaksu on maksamatta, eikä henkilöä ole vapautettu jäsenmaksusta,
 • myöhästyneillä hakemuksilla – eikä tapahtuman ollessa jo ohi tai alkanut.

Stipendi on aina haettava ennakolta – stipendejä ei myönnetä takautuvasti.

Stipendit myönnetään partiotoimintaan. Jos tapahtuma osoittautuu muuksi kuin partiotoiminnaksi, Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö varaa mahdollisuuden stipendin takaisinperintään. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi tapahtumaan, johon stipendi on myönnetty, tulee summa palauttaa.

Stipendiä voi hakea myös koulutukseen, johon ei vielä ole tullut hyväksytyksi (esim. Ko-Gi -ja VBL-kurssit). Stipendipäätös tehdään näissä tapauksissa ehdollisena ja stipendi maksetaan vain, jos koulutusosallistuminen vahvistuu.

Stipendin hakeminen

Stipendihakemus jätetään sähköisesti Kuksassa. Kirjaudu ensin sisään Kuksaan ja klikkaa vasta tämän jälkeen alla olevaa linkkiä. Jos päädyt Kuksan etusivulle, kopioi alla oleva linkki selaimen osoitekenttään ja kokeile uudelleen:
https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=14

Vain määräaikaan mennessä jätetty hakemus käsitellään. Täytäthän hakemuksessa pyydetyt tiedot tarkasti ja huolellisesti. Kun mietit, mitä summaa haet, ota huomioon kaikki mahdolliset kulut. Suurempaa summaa kuin olet hakenut ei voida myöntää. Stipendihakemukset käsitellään aina luottamuksellisesti.

Hakuajat

15.1. stipendit helmi-huhtikuussa alkaviin tapahtumiin

1.4. stipendit touko-syyskuussa alkaviin tapahtumiin

15.9. stipendit loka-tammikuussa alkaviin tapahtumiin

Päätöksestä ilmoitetaan hakijoille kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä.

Stipendirahastosta

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten stipendirahasto on syntynyt yhdistettäessä Lääket. kand. Y.A. Etolan Muistorahasto ja Elna Sandvikin rahasto. Stipendirahastoa hallinnoi Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö.

Stipendiesityksen säätiön hallitukselle tekee Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n toiminnanjohtaja. Stipendiä anovien antamat tiedot ovat luottamuksellisia, joten säätiö ei perustele myöntämiään tai epäämiään stipendejä.

Avustusten maksaminen lähipiirille

Säätiölain muututtua on Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön ilmoitettava mahdolliset avustukset, jotka on myönnetty säätiön lähipiiriin kuuluville. Lähipiirillä tarkoitetaan: 

 • säätiön tai partiopiirin hallituksen jäsentä
 • tilintarkastajaa tai asiamiestä sekä
 • näiden perheenjäseniä ja lähisukulaisia.

Lähisukulaisilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sisarusta ja sisar- ja velipuolta, tämän aviopuolisoa ja avopuolisoa sekä näiden lasta ja lapsen jälkeläistä, vanhempaa ja isovanhempaa. Mikäli tiedät kuuluvasi säätiön lähipiiriin, ilmoitathan tästä jo stipendiä hakiessa.

Lisätietoja

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten talouspäällikkö Aleksi Harmokivi
aleksi.harmokivi(ät)partio.fi
gsm 040 451 9158