Stipendit

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten stipendirahaston varoista voidaan myöntää stipendejä pääkaupunkiseudun nuorille johtajille ja partiolaisille kotimaassa tai ulkomailla pidettäville leireille, kursseille ja tapahtumiin osallistumiseksi.

Vuonna 2018 sähköisellä stipendilomakkeella voi hakea normaalisti stipendejä mm. ulkomaanprojekteihin sekä johtajakoulutukseen.

Vuoden 2019 maailmanjamboreelle ei jaeta stipendejä vielä vuonna 2018, vaan vasta keväällä 2019.

Pääkaupunkiseudun partiolaisten stipendirahastosta myönnetään stipendejä painottaen seuraavia perusteita:

 • partiokoulutus, erityisesti johtajakoulutus ja ylempi taitokoulutus,
 • kansainvälisyys, erityisesti partio-ohjelman mukainen toiminta, muiden maiden partiolaisten tapaaminen ja koulutukselliset tilaisuudet,
 • piirin omat varsinaiset piirileirit, valtakunnalliset suurleirit, maailmanjamboreet,
 • sosiaaliset perusteet, hakijan oma tai hänen perheensä tarve tuelle sekä
 • hakijan partiopestin vaativuus lippukunnassa tai piirissä tai rooli tuettavassa tapahtumassa.

Vaeltajien ulkomaanprojekteissa avustuksen maksimimäärä voi olla korkeintaan puolet kustannuksista ja maksimissaan 500 euroa. Projektin luonteeseen kuuluu myös oma varainhankinta. Huomioithan, että vaeltajien ulkomaanprojektille pitää olla lippukunnanjohtajan puolto. (Mikäli teillä on vaeltajaporukalla ulkomaanvaellus suunnitelmissa, perehtykää ihmeessä vaeltajaohjelmaan ja tehkää reissusta ohjelman mukainen ulkomaanprojekti. Silloin stipendin hakeminen siihen on mahdollista.)

Stipendejä ei myönnetä:

 • lippukuntien leireille, retkille tai vaelluksille eikä lippukuntien perustoimintaan,
 • partiokaveriporukan vapaamuotoisille kotimaan tai ulkomaan vaelluksille,
 • Pääkaupunkiseudun Partiolaisten omille kursseille,
 • varusteiden hankintaan,
 • muiden piirien jäsenille, ellei heillä ole pestiä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukunnassa,
 • mikäli partion jäsenmaksu on maksamatta, eikä henkilöä ole vapautettu jäsenmaksusta,
 • myöhästyneillä hakemuksilla – eikä tapahtuman ollessa jo ohi tai alkanut.

Stipendi on aina haettava ennakolta – stipendejä ei myönnetä takautuvasti.

Stipendit myönnetään partiotoimintaan. Jos tapahtuma osoittautuu muuksi kuin partiotoiminnaksi, Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö varaa mahdollisuuden stipendin takaisinperintään. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi tapahtumaan, johon stipendi on myönnetty, tulee summa palauttaa.

Stipendiä voi hakea myös koulutukseen, johon ei vielä ole tullut hyväksytyksi (esim. Ko-Gi -ja VBL-kurssit). Stipendipäätös tehdään näissä tapauksissa ehdollisena ja stipendi maksetaan vain, jos koulutusosallistuminen vahvistuu.

Stipendien hakeminen

Stipendihakemus jätetään sähköisesti osoitteessa stipendi.partio.fi.

Voit tehdä sivustolla stipendihakemuksen suoraan sen kummemmin kirjautumatta tai halutessasi voit luoda sivulle tunnukset, joilla voit seurata hakemuksesi käsittelyä.

Vain määräaikaan mennessä jätetty hakemus käsitellään. Täytäthän hakemuksessa pyydetyt tiedot tarkasti ja huolellisesti. Kun mietit, mitä summaa haet, ota huomioon kaikki mahdolliset kulut. Suurempaa summaa kuin olet hakenut ei voida myöntää. Stipendihakemukset käsitellään aina luottamuksellisesti.

Hakuajat

15.9. stipendit loka-tammikuussa alkaviin tapahtumiin

15.1. stipendit helmi-huhtikuussa alkaviin tapahtumiin

1.4. stipendit touko-syyskuussa alkaviin tapahtumiin

Päätöksestä ilmoitetaan hakijoille kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä.

Stipendirahastosta

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten stipendirahasto on syntynyt yhdistettäessä Lääket. kand. Y.A. Etolan Muistorahasto ja Elna Sandvikin rahasto. Stipendirahastoa hallinnoi Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö.

Stipendiesityksen säätiön hallitukselle tekee Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n toiminnanjohtaja. Stipendiä anovien antamat tiedot ovat luottamuksellisia, joten säätiö ei perustele myöntämiään tai epäämiään stipendejä.

Avustusten maksaminen lähipiirille

Säätiölain muututtua on Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön ilmoitettava mahdolliset avustukset, jotka on myönnetty säätiön lähipiiriin kuuluville. Lähipiirillä tarkoitetaan:

 • säätiön tai partiopiirin hallituksen jäsentä
 • tilintarkastajaa tai asiamiestä sekä
 • näiden perheenjäseniä ja lähisukulaisia.

Lähisukulaisilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sisarusta ja sisar- ja velipuolta, tämän aviopuolisoa ja avopuolisoa sekä näiden lasta ja lapsen jälkeläistä, vanhempaa ja isovanhempaa. Mikäli tiedät kuuluvasi säätiön lähipiiriin, ilmoitathan tästä jo stipendiä hakiessa.

 

Lisätietoja

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten talouspäällikkö Aleksi Harmokivi

aleksi.harmokivi(ät)partio.fi

gsm 040 778 6945