Piirissä järjestetään kuhunkin lippukuntapestiin tarpeellista koulutusta Suomen Partiolaisten koulutusjärjestelmän mukaisesti. Tärkeimmät koulutussisällöt pyritään tarjoamaan niin ilta-aikaan kuin viikonloppuisin vuoden aikana. Sen lisäksi Pääkaupunkiseudun Partiolaiset tarjoavat paljon muuta lippukuntatoimintaa tukevaa lisäkoulutusta. Lippukunnan suunnitelmalliseen toimintaan ja kehittymiseen kuuluu omien toimijoiden aktiivinen kouluttautuminen. 

Pestijohtajalle

Pestijohtaja on lippukunnassa toimiva partiojohtaja, jonka tehtävänä on huolehtia lippukunnan johtajaresursseista ja pestisuunnittelusta yhdessä lippukunnanjohtajan ja ohjelmajohtajan kanssa. Edelliseen liittyen hänen tulisi huolehtia erityisesti aikuisten ja lippukunnan erilaisissa pesteissä toimivien kouluttautumisesta ja ottaa tiukka ote heidän ohjaamiseksi koulutuksiin! Tarkemmat tiedot pestijohtajan tehtävänkuvauksesta.

Tukenasi toimii piirin koulutusryhmä ja koulutusohjaajat. Heiltä saat tarvittaessa lisätietoja koulutuksista ja tehtävistäsi:

  • Oman alueesi pestausvalmentaja (ent. alueellinen koulutusohjaaja)
  • Partiojohtajakursseihin liittyen: Anna Voutilainen
  • Kolmiapila-Gilwell-kurssit ja ohjaaminen, vastaava koulutusohjaaja: Lasse Roiha
  • Koulutusryhmän puheenjohtaja: Hanna Virtanen
  • Yleiset ilmoittautumis- ja peruutuskäytännöt, Ilmoittautumis- ja peruutusasioissa ole aina yhteydessä piirin toimistoon!

Partiojohtajakoulutus

Partiojohtaja-peruskurssi on jokaisen yli 18-vuotiaan partiolaisen tärkein koulutus. Kussilla käsitellään niin partioaatetta, johtamista, kuin vaikkapa lippukuntatoimintaakin. Katso tulevat PJ-peruskurssit tästä!

Partiojohtajien jatkokoulutus

Lisätietoja partiojohtajien jatkokoulutuksesta.