Hanki apua – partiotaitojen talvimestaruuskilpailut

Avainsanat: PT-kisa

Tervetuloa kisaamaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin partiotaitojen talvimestaruuksista Koillis-Helsinkiin 11.2.2023. Mestaruuksista kisataan tarpoja-, samoaja- ja vaeltajasarjoissa. Kilpailuun voi osallistua kävellen tai hiihtäen. Kilpailu on kaikilla sarjoilla yksipäiväinen.

Kisakutsu löytyy täältä

Tulokset

Tehtäväkäskyt ja oikeat vastaukset

Osanotto-oikeus

Osanotto-oikeus kilpailussa on kaikilla Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla ja ilman jäsenmaksun maksamista partioon tutustujilla, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana.

Kilpailuun pääsee mukaan enintään 70 vartiota. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan 1.1.2021 voimaan tulleita Pääkaupunkiseudun Partiolaisten partiotaitokilpailujen sääntöjä.

Sarjat

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan vuoden 2023 loppuun mennessä täytetyin vuosin. Oranssin, sinisen ja ruskean sarjan vartiot koostuvat pelkästään naispuolisista kilpailijoista. Vihreä, punainen, harmaa, lila ja keltainen sarja ovat avoimia kaikille vartioille.

Tarpojat (oranssi ja vihreä): Kilpailuvartiossa on 4–6 jäsentä, jotka ovat 12–17-vuotiaita. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät ovat korkeintaan: 4 hlö / 58 v., 5 hlö / 73 v., ja  6 hlö / 87 v. Kilpailureitin pituus on noin 7 km.

Samoajat (sininen ja punainen): Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on noin 9 km.

Vaeltajat (ruskea ja harmaa): Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta – tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen. Kilpailureitin pituus on noin 9 km.

Lila: Vartiossa on 4–6 jäsentä, jotka ovat 12–17-vuotiaita. Vartioon saa kuulua 1-2 iältään vanhempaa vartionjohtajaa. Sarja on tasoltaan vastaava kuin vihreä ja oranssi sarja. Sarjan kokoonpano poikkeaa säännöistä.

Keltainen: Vartiossa on 3-4 vähintään 14-vuotiasta jäsentä. Sarja on tasoltaan vastaava kuin sininen ja punainen sarja. Sarjan kokoonpano poikkeaa säännöistä.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kilpailuvartion johtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksassa. Ilmoittautuminen päättyy 13.1.2023. Kilpailun hinta on 60€/vartio. Jälki-ilmoittautuminen on auki 22.1.2023 asti, ellei maksimivartiomäärä täyty aiemmin, hintaan 100€/vartio.

Kilpailumaksu sisältää oikeuden osallistua kilpailuun, kilpailussa jaettavat materiaalit, lounaan kilpailun aikana sekä tapahtumamerkin. Kilpailumaksu laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Tehtäväluettelo

Tarpojat OR/VI Samoajat SI/PU Vaeltajat RU/HA Lila* (tarkista sarjan kuvaus) Keltainen*(tarkista sarjan kuvaus)
Arjentaidot ja turvallisuus
Vaaran paikka 5 5 5 5 5
Järki jäässä! 6 6 6
Avun tarpeessa 4 4 4
Kädentaidot
Pala kerrallaan 6 6 6 6 6
Aivot solmussa 5 5 5 5 5
Luova ajattelu & ongelmanratkaisu
Lumiko tiheää? 4 4 4 4 4
Kivikon pelastus 4 4 4 4 4
Retkeilytaidot
Rastimäärite 6 6 6
Lämpöenergiaa 4 4 4 4 4
Lettu kesti 6 6
Tee leipä 6 6 6
Yhteiskunta ja erilaiset ihmiset
Rawls 5 5 5
Kaunistavat 3 3 3 3 3
Ympäristö
Jäljet johtaa Viikinmäkeen 4 4 4 4 4
Ilmasto vaakalaudalla 4 4 4 4 4
Yhteensä 45 66 66 45 66

Ennakko-ohje

Ennakko-ohje lähetetään ilmoittautuneille vartioille viikolla 3. Varsinaisen ilmoittautumisen jälkeen ilmoittautuneille vartioille kisakirje lähetetään viikolla 4.

Järjestäjät

Koillis-Helsingin lippukunnat: Aarnivalkeat, Helsingin Erä-Leijonat, Koudat, Maahiset, Malmin Tuulenkävijät, Sinivuoren Soihdut ja Viikin Vesikot

Lisätietoa kisasta

Ansku Suur-Uski, kilpailunjohtaja

hankiapua23@gmail.com

Ilmoittautuminen päättynyt