Järjestyksenvalvojan peruskoulutus

Avainsanat: koulutusk-18

Nyt on mahdollisuus kouluttautua järjestyksenvalvojaksi piirin omalla JV-kurssilla.

Järjestyksenvalvojan peruskoulutus on hyödyllinen partiossa ja avaa myös mahdollisuuksia työelämässä. Koulutukseen haetaan partiolaisia, jotka ovat kiinnostuneita esimerkiksi piirin järjestämien tapahtumien ja leirien turvallisuudesta. Kurssille osallistuvat henkilöt sitoutuvat toimimaan järjestyksenvalvojina vähintään kahdessa piirin tapahtumassa.

Tämä koulutus antaa mahdollisuuden tehdä järjestyksenvalvojan työtä myös festareilla ja vaikka ravintolan ovella. Koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat mm. perusoikeudet, lainsäädäntö, järjestyksenvalvojan toimivaltuudet sekä ensiavun ja alkusammutuksen perusteet.

Kurssi pidetään 7.-8.11 ja 21.-22.11. klo 9.00-17.00 Partioasemalla. Toisin kuin aiemmin ilmoitettu, kurssia ei järjestetä perjantaisin, vaan käytännön osuus on siirretty korona-rajoitusten vuoksi sunnuntaille 21.3.2021.

Tämän koulutuksen hyväksytysti suorittanut partiolainen saa koulutuksesta todistuksen, jolla voi hakea järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä poliisilta.

Järjestyksenvalvojakurssille osallistuvan henkilön tulee olla täyttänyt 18 vuotta ja hänellä tulee olla partion jäsenmaksu maksettuna. Koulutuksessa on 100% läsnäolovelvoite. Koulutukseen otetaan korkeintaan 20 ensimmäistä osallistujaa. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10.

 

Näin kurssilla huolehditaan turvallisuudesta:

  • Kurssia varten on varattu normaalia suuremmat tilat, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista
  • Kurssi pidetään mahdollisimman pienen staabin voimin, ja siksi kurssilla ei ole erikseen muonitusta
  • Käytännön osuus on siirretty keväälle, jolloin toivottavasti pystymme tekemään kontaktia vaativat harjoitteet normaalisti
  • Suosittelemme kaikille kasvomaskin käyttöä kurssilla
  • Ethän tule paikalle sairaana, tai edes lieväoireisena!

Ilmoittautuminen päättynyt