Koko Lippukunnan koulutuspäivä

Avainsanat: koulutusjohtokolmikkokurssikoulutuspäiväjohtajistoPJOKKuksaHaLikuvauskoulutus

Tervetuloa Koko lippukunnan kouluttautumispäivään! Päivän ohjelma on suunniteltu niin, että jokaiseen pestiin löytyy jotakin sopivaa napattavaa. Valitse itsellesi ja johtajistollesi tarpeelliset koulutukset ja ilmoittautukaa joukolla mukaan!

Koulutukset järjestetään etänä, eli voit osallistua ketterästi kotisohvalta. Valmistaudu kuitenkin työskentelemään rauhassa ja tosissaan, eli varaudu keskusteluun ja muihin mahdollisiin sähköisiin työskentelytapoihin. Koulutukset ovat parin tunnin mittaisina, jolloin pystyt halutessasi osallistumaan saman päivän aikana kahteen itsellesi tärkeimpään koulutukseen. Alla päivän ohjelma ja sen alla tarkemmat kuvaukset koulutuksista.

Aamupäivän koulutukset klo 9.00 alkaen

  • Tervetuloa lippukunnan hallitukseen
  • Mikä Haaveiden Lippukunta -työkalu?
  • Katsomuskasvatustyöpaja (vuoden 2021 ohjelmapainotus)
  • Perhepartio ja lippukunta

Iltapäivän koulutukset klo 13.00 alkaen

  • Lippukunnan talous  (perusteet lippukunnan rahastonhoitajille ja esim. hallituksen jäsenille)
  • HaLi tuumasta toimeen
  • Turva-aikuisten tapaaminen
  • PJ-lopputyön ohjaajan koulutus (PJOK)

Koulutusten ja työpajojen kuvaukset

Tervetuloa lippukunnan hallitukseen!

Kurssilla käsitellään hallituksen ja sen jäsenten tehtäviä ja tutustutaan kokousasiakirjoihin (esityslista, pöytäkirja, muistio) ja lippukunnan päätöksentekoon. Koulutus antaa valmiudet toimia lippukunnan hallituksessa.

Mikä Haaveiden Lippukunta -työkalu?

Miten se tehdään? Tässä johtokolmikoille suunnatussa koulutuksessa opit, miksi lippukunnan kannattaa tehdä pitkän tähtäimen suunnitelma ja saat valmiudet aloittaa HaLin työstämisen omassa lippukunnassasi. Koulutuksessa aloitetaan HaLi-prosessi tekemällä lippukunnan nykytilan arviointi.

Katsomuskasvatustyöpaja (vuoden 2021 ohjelmapainotus)

Tässä koulutuksessa pääset miettimään, miten oman lippukuntasi ryhmien katsomuskasvatus voisi olla kaikille sopivaa. Pääset analysoimaan omaan katsomukseesi vaikuttavia tekijöitä ja niiden vaikutusta toimintaasi katsomuskasvattajana. Lisäksi koulutuksessa kokeillaan ja keksitään eri ikäisille sopivia tapoja toteuttaa katsomuskasvatukseen liittyviä aktiviteetteja viikkotoiminnassa.

Perhepartio ja lippukunta

Perhepartio, rentoa menoa ruuhkavuosiin! Jaetaan yhdessä kokemuksia, pähkäillään pulmia, rupatellaan ratkaisuista, ideoidaan iloa. Jos perhepartio jo kukoistaa, on vasta taimi tai suunnittelette kylvöä, tämä paja on sinulle. Pajassa saa tietoa perhepartiosta ja siellä jaetaan kokemuksia sekä toimivia vinkkejä perhepartion perustamiseen ja toimintaan.

Lippukunnan talouskoulutus

Lippukunnan talous -koulutus on tarkoitettu kaikille lippukunnan taloudesta kiinnostuneille, mutta erityisesti siitä hyötyvät lippukunnan hallituksen jäsenet. Koulutuksessa käsitellään lippukunnan taloutta ja sen suhdetta muuhun toimintaan ja opitaan tapoja parantaa lippukunnan talouden hallintaa. Varsinaista kirjanpitoa kurssilla käsitellään vain lyhyesti.

HaLi tuumasta toimeen

Kaiva pölyttyneet HaLi-suunnitelmat pöytälaatikosta esiin ja tule pohtimaan, miten HaLiin liittyviä haasteita taklataan. Tämä koulutus on sinulle, jos hyvät suunnitelmat eivät ikinä päätyneet toteutukseen tai lippukunnan HaLi kaipaa päivittämistä.

PJ-kurssilaisen johtamistehtävän ohjaajakoulutus (PJOK)

Toimitko ohjaajana PJ-kurssilaiselle tai onko ohjaaminen lippukunnassa hukkateillä? Tunnistetaanko lippukunnassa miten hyödyntää PJ-kursseja parhain päin? Haluatko neuvoja parempaan ohjaamiseen? Muutamassa  tunnissa saat kaikki tarvittavat tiedot onnistuneeseen ohjaamiseen ja uuden, timanttisen partiojohtajan tukemiseen. Tule ottamaan selvää mitä kurssilaisille sinusta kerrotaan ja jakamaan kokemuksia ohjaamisesta.

Ilmoittautuminen päättynyt