Koko Lippukunnan koulutuspäivä

Avainsanat: koulutusjohtokolmikkokurssikoulutuspäiväjohtajistoPJOKKuksaHaLikuvauskoulutus

Tervetuloa Koko lippukunnan kouluttautumispäivään! Päivän ohjelma on suunniteltu niin, että jokaiseen pestiin löytyy jotakin sopivaa napattavaa. Valitse itsellesi ja johtajistollesi tarpeelliset koulutukset ja ilmoittautukaa joukolla mukaan!

Koulutukset järjestetään Partioasemalla ja pääsääntöisesti puolen päivän mittaisina, jolloin pystyt halutessasi osallistumaan saman päivän aikana kahteen itsellesi tärkeimpään koulutukseen. Alla päivän ohjelma ja sen alla tarkemmat kuvaukset koulutuksista.

Kaikille osallistujille on tarjolla 12-13:00 lounas ja päivän aikana kahvia riippumatta siitä osallistutko koko päivään tai vain aamu-/iltapäivään.

Aamupäivän koulutukset klo 9-12.00:

 • Vinkkejä ryhmän hallintaan retkellä
 • Kuksa tutuksi ja tutummaksi
 • Kuvauskoulutus – Ota parempia kuvia partiossa
 • Mikä Haaveiden Lippukunta -työkalu?
 • Katsomuskasvatustyöpaja (vuoden 2021 ohjelmapainotus)
 • Perhepartio ja lippukunta

Iltapäivän koulutukset klo 13-16.00:

 • Viestinnän perusteet
 • Lippukunnan talous  (perusteet lippukunnan rahastonhoitajille ja esim. hallituksen jäsenille)
 • HaLi tuumasta toimeen
 • Turva-aikuisten tapaaminen
 • Somekoulutus
 • PJ-lopputyön ohjaajan koulutus (PJOK)

Koulutusten ja työpajojen kuvaukset

Vinkkejä ryhmän hallintaan retkellä

Tarvitsetko vinkkejä siihen miten hallita ryhmää paremmin retkellä? Tämä koulutus antaa konkreettisia työkaluja miten hallita ryhmää retkellä, siten että kaikki saavat retkestä hyvän kokemuksen. Tule tapaamaan muita ryhmänjohtajia ja vaihtamaan hyviä ryhmän hallintavinkkejä. Saat kertoa oman ryhmäsi haasteista. Ryhmänhallintaan vinkkejä jakaa partionjohtaja ja luokanopettaja Lissu Halonen. Koko lippukunnan koulutuspäivässä puhutaan erityisesti sellaisista vinkeistä, joita voi käyttää retkillä ja leireillä, mutta varmasti moni vinkki on hyvä myös ryhmän viikkokokouksessa.

Mikä Haaveiden Lippukunta -työkalu?

Miten se tehdään? Tässä johtokolmikoille suunnatussa koulutuksessa opit, miksi lippukunnan kannattaa tehdä pitkän tähtäimen suunnitelma ja saat valmiudet aloittaa HaLin työstämisen omassa lippukunnassasi. Koulutuksessa aloitetaan HaLi-prosessi tekemällä lippukunnan nykytilan arviointi.

Katsomuskasvatustyöpaja (vuoden 2021 ohjelmapainotus)

Tässä koulutuksessa pääset miettimään, miten oman lippukuntasi ryhmien katsomuskasvatus voisi olla kaikille sopivaa. Pääset analysoimaan omaan katsomukseesi vaikuttavia tekijöitä ja niiden vaikutusta toimintaasi katsomuskasvattajana. Lisäksi koulutuksessa kokeillaan ja keksitään eri ikäisille sopivia tapoja toteuttaa katsomuskasvatukseen liittyviä aktiviteetteja viikkotoiminnassa.

Perhepartio ja lippukunta

Perhepartio, rentoa menoa ruuhkavuosiin! Jaetaan yhdessä kokemuksia, pähkäillään pulmia, rupatellaan ratkaisuista, ideoidaan iloa. Jos perhepartio jo kukoistaa, on vasta taimi tai suunnittelette kylvöä, tämä paja on sinulle. Pajassa saa tietoa perhepartiosta ja siellä jaetaan kokemuksia sekä toimivia vinkkejä perhepartion perustamiseen ja toimintaan.

HaLi tuumasta toimeen

Kaiva pölyttyneet HaLi-suunnitelmat pöytälaatikosta esiin ja tule pohtimaan, miten HaLiin liittyviä haasteita taklataan. Tämä koulutus on sinulle, jos hyvät suunnitelmat eivät ikinä päätyneet toteutukseen tai lippukunnan HaLi kaipaa päivittämistä.

Ilmoittautuminen päättynyt