Nuoren mielen ensiapu -koulutus

Nuoren mielen ensiapu on Mieli ry:n rekisteröity koulutus, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten mielenterveyttä lisäämällä heidän parissaan toimivien aikuisten mielenterveystaitoja.

Koulutus antaa valmiuksia

  • lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen
  • mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tunnistamiseen
  • lapsen tai nuoren kohtaamiseen ja huolen puheeksi ottamiseen

Koulutuksessa käsitellään muun muassa mielenterveyden suoja- ja riskitekijöitä, vuorovaikutusta, tavallisimpia lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmia, kriisejä ja kiusaamista. Koulutukseen kuuluu yksi lähiopetuspäivä sekä verkko-opiskelua. Osallistujat saavat itselleen oppikirjan.

Kurssi toteutetaan piirissämme (ja partiotoimintaan räätälöitynä) ensimmäistä kertaa, joten varauduthan antamaan kurssista palautetta. Lähiopetuspäivä pidetään lauantaina 29.2. klo 9-16 ja verkko-opiskeluosuus ryhmätyömuotoisena sunnuntaina 1.3. klo 9-16 Partioasemalla. Sunnuntain osiossa oma tietokone olisi suositeltava. Koulutuspäivät sisältävät lounaan ja iltapäiväkahvin. Kurssi on osallistujille maksuton, tutustu peruutusehtoihin. Kouluttajana toimii PsM, psykologi ja aineenopettaja Outi Mäkinen.

Piirin järjestämä kurssi on tarkoitettu yli 22-vuotiaille, partiossa lasten ja/tai nuorten kanssa toimiville aikuisille. Kurssin aihepiirin vuoksi on erityisen tärkeää, että kurssin osallistujien oma elämä on tasapainossa.

Kurssille otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.  Osallistujille lähetetään kurssikirje noin kaksi viikkoa ennen koulutusta.

Ilmoittautuminen päättynyt