Partiojohtaja-peruskurssi 5-2022 kaupunki-illat ja 24h retki

Avainsanat: partiojohtajaPJ-PKpj-peruskurssi

Kaupunki-ilta PJPK on tosi passeli vaihtoehto juuri sinulle, jolle kurssiviikonlopuille osallistuminen on hankalaa tai ei ole mahdollista.

Partiojohtaja-peruskurssi on peruspaketti kaikesta siitä, mitä itsenäisesti toimivan partiojohtajan tarvitsee tietää. Kurssin aiheina on johtaminen sekä tapahtumien johtaminen, partion arvot, menetelmät ja kasvatustavoitteet, lippukunnan toiminta ja turvallisuus partiossa. Lisäksi kurssiin kuuluu yhden vuorokauden retkiosuus, jonka aikana voidaan harjoitella joitain peruserätaitoja. Kurssi tarjoaa näistä aiheista perusteet, joita pääsee syventämään jatkokursseilla kuten lippukunnanjohtamiskurssilla, pestijohtajakurssilla tai ohjelmajohtajakurssilla.

Kaupunki-iltakurssi eroaa ”normaalista” kurssista siten, että kurssi toteutetaan useampina lyhytkestoisempina tapaamisena, esimerkiksi osa koulutuksista on arki-iltaisin, ja kurssilla tehdään myös pieniä asioita itsenäisesti ennalta.

Monimuotokurssi koostuu:
1. Itsenäisistä ennakko- tai jälkitehtävistä
2. viidestä illasta pääkaupunkiseudulla: 4.10., 13.10., 3.11., 9.11. ja 15.11.
3. yhdestä 24-tuntisesta retkestä sisältäen maastoyöpymisen (28.-29.10.)
4. lippukunnassa suoritettavasta johtamisharjoituksesta, mielellään vielä saman kalenterivuoden aikana (kurssistaabilta saa tarvittaessa apua aiheen ja ohjaajan löytämiseen)
5. jälkitapaamisesta keväällä 2023

Kurssin laajuus on 7 opintopistettä, jotka kelpaavat monissa oppilaitoksissa.
Jos kaipaat tukea lasten johtamiseen ja tukemiseen, koulutussisällöt löytyvät nykyään Akela-Sampo-kurssilta.

Partiojohtajaperuskurssin sisältöihin voi tutustua täällä: https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/koulutus/perustaso/partiojohtajaperuskoulutus/
Ohjeita kurssille osallistuville löytyy täältä: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/koulutus/

Ilmoittautuminen päättynyt