Partiojohtaja-peruskurssi verkossa ja verkon yli (PJ-PK ETÄ-2020)

Avainsanat: koulutuspartiojohtajakurssiPJ-PKpartiojohtaja-peruskurssi

Ilmoittautuminen avataan perjantaina 17.4.

Poikkeuskevään poikkeusjärjestelyt tuovat mukanaan aivan uudenlaisen partiojohtaja-peruskurssin! Etä-PJPK on Moodlen ja videopuheluiden kautta tapahtuva PJ-peruskoulutus. Koulutus koostuu touko-kesäkuun ajan (3.5.-14.6.) tapahtuvasta etäkoulutusjaksosta, lippukuntaan tehtävästä johtamisharjoituksesta ja syksyisestä metsäyöpymisestä, jonka yhteydessä on myös kurssin yhteinen jälkitapaaminen.

Partiojohtaja-peruskurssi on peruspaketti kaikesta siitä, mitä itsenäisesti toimivan partiojohtajan tarvitsee tietää. Kurssin aiheina on johtaminen, partion arvot ja menetelmät, lippukunnan toiminta, turvallisuus partiossa sekä tapahtumien johtaminen. Kurssi tarjoaa näistä aiheista perusteet, joita pääsee syventämään jatkokursseilla kuten lippukunnanjohtamiskurssilla, pestijohtajakurssilla tai ohjelmajohtajakurssilla.

Kurssi sisältää tiiviimmän koulutusjakson 3.5.-14.6., jolloin kurssille osallistuminen vaatii noin 6-7 tuntia viikossa. Yhteiset osuudet toteutetaan pääosin sunnuntaisin. Noin puolet kurssista toteutetaan etäyhteyksin ja puolet erilaisin tehtävin yksin tai kurssivartiossa toimien. Viikoittaisten tehtävien ja oman vartion työskentelyn aikatauluttamiseen kurssilaiset voivat vaikuttaa itse. Tämän lisäksi kurssilainen toteuttaa omassa lippukunnassaan PJ-kurssin johtamisharjoituksen. Kurssin lopputapaaminen järjestetään syyskaudella loka-marraskuussa ja kurssin lopputapaaminen sisältää metsässä yöpymisen.

Huomioithan, että kurssi on kaikille täysi-ikäisille partiolaisille. K-18
Kurssin osallistujamäärää joudutaan rajaamaan ja etusijalla ovat Pääkaupunkiseudun Partiolaisista jo aiemmin kevään kursseille ilmoittautuneet. Vahvistamme kunkin kurssipaikan sähköpostitse erikseen ilmo-DL:n päätyttyä.

Kurssi koostuu:

  • 3.5.-14.6. tiiviimmästä koulutusjaksosta
    • Koulutusjakso sisältää sunnuntaisin yhteisen tapaamisen sekä erilaisia viikoittaisia tehtäviä yksin tai ryhmän kanssa toteutettaviksi (vaatii aikaa noin 6-7 h viikoittain)
  • lippukunnassa suoritettavasta johtamisharjoituksesta
  • maastoyöpymisen kurssin jälkitapaamisen yhteydessä loka-marraskuussa 2020.

Kurssi sopii erityisesti kaikille kokeilunhaluisille partiolaisille, joille on yllättäen vapautunut aikaa niin arkeen kuin viikonloppuihin. Kurssin hinta on 60 € ja se sisältää uunituoreen PJ-käsikirjan, joka lähetetään kurssilaisille kotiin heti kun saamme käsikirjat painosta!

Ilmoittautuminen päättynyt