Supersemma

Avainsanat: seminaariLuottisluottamushenkilöjohtokolmikkolpk-semma

Tänä vuonna räjähtää, kun lippukuntien johtokolmikoiden Lippukuntasemma ja luottisten Syyssemma yhdistyvät: Syntyy Supersemma! Isompi ja mahtavampi semma kuin koskaan aiemmin! 

Supersemmaan kutsutaan kaikki päpan luottiset sekä jokaisesta päpalaisesta lippukunnasta lippukunnanjohtaja, pestijohtaja ja ohjelmajohtaja (jos joku kolmikosta on estynyt, kannattaa lippukunnan lähettää paikalle joku tilalle). Paikalla semmassa ovat siis PäPan tärkeimmät tyypit!

Semma on osallistujille ilmainen (HUOM! kuitenkin PäPan yleiset ilmoittautumis- ja peruutusohjeet, jonka mukaan semmaan saapumatta jättämisestä laskutetaan osallistujalta 20 euroa.).

Supersemma Kiljavalla 27.-29.9.2019

 • Luottikset 27.-28.9.
 • Johtokolmikot 28.-29.9.
 • Valmentajat ja halutessaan myös pinet 27.-29.9.

Supersemma alkaa päpalaisten luottisten kanssa perjantaina illalla ja lippukuntien johtokolmikot liittyvät mukaan lauantaina. Lauantaipäivä on yhteinen: Aamulla kuullaan ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista

 • Jari Nieminen (SP:n yhteiskuntasuhdevaliokunnan partion ja kirkon välisistä suhteista vastaava) keskusteluttaa partion peruskirjan uudistuksesta sekä
 • Silja Silvastin (tiede- ja kulttuuriministerin erityisavustaja) kanssa puhutaan nuorten syrjäytymisestä.

Lauantaina iltapäivällä työskennellään vapaavalintaisissa työpajoissa. Katso työpajojen tarkemmat kuvaukset.

 • Vinkki: Johtokolmikko! Voitte suunnitella etukäteen työpajoihin osallistumisen niin, että pääsette osallistumaan yhteensä jopa kuuteen eri työpajaan (kun kaikki valitsevat eri pajan). Näin hyödytte semman ohjelmatarjonnasta parhaalla mahdollisella tavalla ja saatte monta uutta ajatusta lippukuntaan vietäväksi!

Luottikset poistuvat semmasta lauantaina illalla, jonka jälkeen johtokolmikoille on luvassa vielä iltaohjelmana johtajahuoltoa. Sunnuntaina johtokolmikot pääsevät aamulla työskentelemään SP:n tutkimus- ja kehittämisryhmän johdolla kasvusta tilastojen valossa ja ennen kotiin lähtöä on vielä alueen omaa aikaa.

Semmassa pääsee

 • kouluttautumaan (= lauantain vapaavalintaiset työpajat eri aiheista) 
 • keskustelemaan oman pestin ja partion ajankohtaisista aiheista (= edellisen lisäksi lauantain puheenvuorot partion peruskirjan uudistuksesta ja nuorten syrjäytymisestä sekä sunnuntaiaamun kasvuun liittyvä työskentely) 
 • ammentamaan vinkkejä ja ideoita sekä kehittämään lippukunnan toimintaa (= edellä mainittujen lisäksi alueiden oma aika) 
 • tapaamaan pestikollegoita

Kyydit

Semmaan järjestetään yhteiskuljetus:

 • Syyssemmaan pe klo 17 Kiasma-Kiljava ja la klo 18 Kiljava-Kiasma
 • Lippukuntasemmaan la klo 9 Kiasma-Kiljava, Metro Areena-Kiljava tai Vehkalan juna-asema-Kiljava ja su klo 14 Kiljavalta Kiasmalle, Metro Areenalle tai Vehkalan juna-asemalle takaisin

Yhteiskuljetukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ensisijaisesti suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta! 

Ilmoittautuminen  

Lisätietoja? 

Supersemmaan on Helppo tulla 

Tapahtumalla on Helppo tulla -tunnus, eli valmius huomioida osallistujien tarpeet alla olevien osa-alueiden osalta:
Yhdenvertaisuus, Lääkkeet

Supersemmaan jokainen voi osallistua omana itsenään.

Kiljavaan voi tutustua etukäteen esittelyvideosta ja esteettömyysraportista.

Ilmoittautuminen päättynyt