Urbaani kaupunkisuunnistus

Avainsanat: tapahtuma

Yleisen koronatilanteen vuoksi Urbaani kaupunkisuunnistus järjestetään tänä vuonna omatoimisena. Lippukunnille tarjotaan tätä varten valmis paketti.

Urbaanin kaupunkisuunnistuksen materiaalipaketti sisältää suurimman osan rasteihin tarvittavista materiaaleista, sekä rastiohjeet. Paketissa on mukana myös perinteiset Urbaani kaupunkisuunnistus hihamerkit 10kpl (8 seikkailijaa + 2 saattajaa). Tapahtuman myötä joukkue tulee suorittaneeksi liikenne-taitomerkin (itse/lpk ostettava).

Lippukunta voi tilata kerralla useamman paketin. Yhden paketin hinta on 30€. Tilaus on sitova, eikä sitä voi muokata / peruttaa 30.9. jälkeen.

Kannustamme laumoja toteuttamaan oman Urbaani kaupunkitapahtumansa lauantaina 23.10., eli alkuperäisenä päivänä, mutta halutessanne voitte siirtää tapahtuman teille paremmin soveltuvaan ajankohtaan. Voitte halutessanne (ja koronarajoitusten sallimissa rajoissa) sopia lippukunnan tai alueen yhteisestä Urbaani -päivästä, mutta materiaalit toimivat hyvin myös lauman omassa retkipäivässä. Kannustamme järjestämään Urbaanin kaupunkisuunnistuksen lippukunnan lähimaastossa.

Urbaaniin kaupunkisuunnistukseen on hyvä varata aikaa noin viisi tuntia, mutta toki voitte jakaa rastit myös useassa eri kokouksessa tehtäväksi.

Mikäli haluatte osallistua omatoimiseen Urbaaniin Kaupunkisuunnistukseen, toimi näin:

• tilaa materiaalit Kuksasta 30.9. mennessä
• nouda materiaalit Partioasemalta 15.10 alkaen
• tehkää tehtävät itsellenne sopivana ajankohtana (suositus 23.10.)

Tapahtumakuvaus:

Repussa on kaikkien rastien ohjeet ja tarvikkeet vartion omia varusteita lukuun ottamatta. Kaikki 8 rastia on suunniteltu niin että vartiot pystyvät suorittamaan ne ilman ylimääräisiä rastihenkilöitä.

Saattajan rooli on ohjata ja olla arvioimassa sitä, tekeekö ryhmä oikeita johtopäätöksiä.

Rasteilla käsitellään liikennesääntöjä, tehdään jokaiselle heijastin, perehdytään pyöräilykypärän tarpeellisuuteen kokeellisesti, harjoitellaan toimintamallia kolaripaikalla, tutustutaan erilaisten liikennevälineiden ympäristövaikutuksiin, tehdään helppo ruoka, tutustutaan jarrutusmatkaan ja näprätään neppis.

Repun sisältö on mitoitettu niin, että tarvikkeita riittää yhteensä 8 seikkailijalle ja kahdelle saattajalle.

Jos ryhmiä yhdistetään tai saattajatarvetta säädetään, selvitään helpoimmalla, jos jokaista trangiakuntaa (max.4+1hlöä) kohti löytyy yksi saattaja. Reppujen ruokamäärä on kuitenkin mitoitettu 2 trangialle, eli jos peruspakettia muokataan, tulee ruokatarvikkeita täydentää siltä osin. Rastien materiaali pitää myös jakaa etukäteen toisin, jos osallistujamäärä kasvaa suuremaksi kuin maksimisuosituskoko on. Rastitehtävissä riittää myös paremmin tekemistä, jos ryhmäkoko pidetään mieluummin tarpeeksi pienenä.

Ilmoittautuminen päättynyt