Jäsenlehti Heppu

Heppu on 1940-luvulla perustettu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa printtinä ja jatkuvasti verkossa. Lehti postitetaan suoraan kaikkien jäsenmaksun maksaneiden partiolaisten koteihin ja lisäksi pääkaupunkiseudun kirjastoihinnuorisotaloille ja seurakuntiin. Painosmäärä on noin 11 000 kappaletta. 

Heppu uutisoi journalistisesti pääkaupunkiseudun ajankohtaisista partioasioista, lippukuntien kuulumisista, käynnissä olevista hankkeista sekä muista merkittävistä partioon liittyvistä aiheista. Printtilehden kohderyhmänä ovat erityisesti samoajat ja nuoret aikuiset eli 1530 vuotiaat. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavat sisällöt on kohdistettu erityisesti tarpojille ja nuorille aikuisille eli 1230-vuotiaille. Hepussa on käytössä AR-teknologiaa eli lisättyä todellisuutta (augmented reality). AR-sisällöt aukeavat Arilyn-nimisellä applikaatiolla valokuvista, joiden yhteydestä löytyy Arilynin logo.

Hepulla on kaksi vapaaehtoisena toimivaa päätoimittajaa ja toimituskuntaan kuuluu noin kymmenen nuorta toimittajaa. Lehden toimituspäällikkönä työskentelee piirin viestintäkoordinaattori. Lehtien sisältö suunnitellaan toimituskokouksessa noin 2,5 kuukautta ennen ilmestymistä. Mikäli sinulla on juttuvinkki printti- tai verkkolehteen, ole ajoissa suoraan yhteydessä päätoimittajiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen heppumedia(a)partio.fi. Heppuun tulevat mainokset ja ilmoitukset voi lähettää suoraan piirin viestintäkoordinaattorille. Lehden ilmestymisaikataulu ja DL-päivät löytyvät tältä sivulta. Yhteystiedot löytyvät viimeisimmän lehden ensimmäiseltä sivulta. Kaikki lehdet ovat luettavissa näköislehtinä Issuu-palvelussa: issuu.com/heppu.

Sähköinen uutiskirje eli sähkis

Sähkis on uutiskirje, joka lähetetään toimintakauden aikana kerran kuussa sähköpostitse kaikille jäsenrekisteri Kuksassa oleville yli 15-vuotiaille päpalaisille, joilla ei ole markkinointi- tai sähköpostikieltoa. Sähkis kokoaa yhteen ajankohtaisia partioasioita, esittelee aiheen lyhyesti ja tarjoaa linkin tiedon alkulähteelle.

Lippukuntaposti

Lippukuntaposti on lippukuntien johtajistoa varten koottu tietopaketti, johon kootaan kuusi kertaa vuodessa lippukuntaa ja sen toimintaa koskevia asioita.  Paperiversio postitetaan lippukunnan jäsenrekisteri Kuksaan merkitsemälle postinsaajalle. Sähköinen versio lähetetään lippukunnan postinsaajan lisäksi myös lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle, ohjelmajohtajalle, lippukunnanjohtajan apulaiselle sekä valmentajille ja piirineuvoston jäsenille ja varajäsenille.  Lippukuntapostien liitteet ja materiaalit on koostettu tänne.

Johtolanka

Johtolanka on uutiskirje, joka lähetetään sähköpostitse kaikille päpalaisille johtokolmikoille ja valmentajille neljä kertaa vuodessa aluetapaamisten jälkeen. Uutiskirjeeseen kootaan aluetapaamisissa käsitellyt aiheet ja niihin liittyvät materiaalit sekä piirineuvoston kuulumiset.

Jatkojohto

Jatkojohto on uutiskirje, joka lähetetään sähköpostitse valmentajille ja koko lippukuntatuen toiminnanalalle. Kirjeeseen kootaan kuukausittain tärkeimmät tapahtumat, ilmoittautumisohjeet, muistutukset sekä aluetapaamismateriaalit.


Vuosikertomus

Piiri julkaisee aina huhtikuussa partioviikolla vuosikertomuksen, joka kokoaa yhteen edellisen vuoden toiminnan ja talouden. Viimeisimmän vuosikertomuksemme pääset lukemaan Issuusta.

Piirin toimintakalenteri

Piirin toimintakalenteri julkaistaan syksyisin aina seuraavalle vuodelle. Kalenteri pitää sisällään piirin koulutusten ja tapahtumien ajankohdat, hallinnon aikataulut ja muut tärkeät päivämäärät.

Vuoden 2021 toimintakalenteri


WhatsApp

WA-ryhmät toimivat muun viestinnän vapaamuotoisena tukikanavana, joissa tiedotetaan muutaman kerran viikossa ajankohtaisista kohderyhmää koskevista partioasioista sekä tapahtumista. Ryhmät on tarkoitettu yksisuuntaisiksi viestintäkanaviksi ja niihin voi liittyvä klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Alle 16-vuotiaat voivat liittyä PäPan WhatsApp-ryhmiin huoltajan luvalla. Vinkkejä ryhmissä jaettaviksi jutuiksi voi lähettää PäPan viestintäkoordinaattorille: susanna.mikander(at)partio.fi.


Mediatiedotteet

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mediatiedotteet löytyvät ePressistä.

Piirin kuvagalleria

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten virallinen kuvagalleria löytyy osoitteesta papa.kuvat.fi.