Jäsenlehti Heppu

Heppu on 1940-luvulla perustettu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa printtinä ja jatkuvasti verkossa. Lehti postitetaan suoraan kaikkien jäsenmaksun maksaneiden partiolaisten koteihin ja lisäksi pääkaupunkiseudun kirjastoihinnuorisotaloille ja seurakuntiin. Painosmäärä on noin 9 000 kappaletta. 

Heppu uutisoi journalistisesti pääkaupunkiseudun ajankohtaisista partioasioista, lippukuntien kuulumisista, käynnissä olevista hankkeista sekä muista merkittävistä partioon liittyvistä aiheista. Printtilehden kohderyhmänä ovat erityisesti samoajat ja nuoret aikuiset eli 1530-vuotiaat. Verkossa ja sosiaalisessa mediassa julkaistavat sisällöt on kohdistettu erityisesti tarpojille ja nuorille aikuisille eli 1230-vuotiaille. 

Hepulla on kaksi vapaaehtoisena toimivaa päätoimittajaa ja toimituskuntaan kuuluu noin kymmenen nuorta toimittajaa. Lehden toimituspäällikkönä työskentelee piirin viestinnän asiantuntija. Lehtien sisältö suunnitellaan toimituskokouksessa noin 2,5 kuukautta ennen ilmestymistä. Mikäli sinulla on juttuvinkki printti- tai verkkolehteen, ole ajoissa suoraan yhteydessä päätoimittajiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen heppumedia(a)partio.fi. Heppuun tulevat mainokset ja ilmoitukset voi lähettää suoraan piirin viestinnän asiantuntijalle. Lehden ilmestymisaikataulu ja DL-päivät löytyvät tältä sivulta. Yhteystiedot löytyvät viimeisimmän lehden ensimmäiseltä sivulta. Kaikki lehdet ovat luettavissa näköislehtinä Issuu-palvelussa: issuu.com/heppu.

ISSN 1239-1298 (painettu)
ISSN 2814-4112 (verkkojulkaisu)

Hepun mediakortti 2023

Partioposti

Partioposti on uutiskirje, joka lähetetään toimintakauden aikana kerran kuussa sähköpostitse kaikille jäsenrekisteri Kuksassa oleville yli 15-vuotiaille päpalaisille, joilla ei ole markkinointi- tai sähköpostikieltoa. Partioposti kokoaa yhteen ajankohtaisia partioasioita, esittelee aiheen lyhyesti ja tarjoaa linkin tiedon alkulähteelle. Lisäksi Partiopostin paperinen versio lähetetään neljä kertaa vuodessa lippukunnan postinsaajalle kololle vietäväksi.

Johtolanka

Johtolanka on uutiskirje, joka lähetetään sähköpostitse kaikille päpalaisille johtokolmikoille ja valmentajille kymmenen kertaa vuodessa. Uutiskirjeeseen kootaan aluetapaamisissa käsitellyt aiheet ja niihin liittyvät materiaalit sekä piirineuvoston kuulumiset.

Jatkojohto

Jatkojohto on uutiskirje, joka lähetetään sähköpostitse valmentajille ja koko lippukuntatuen toiminnanalalle. Kirjeeseen kootaan kuukausittain tärkeimmät tapahtumat, ilmoittautumisohjeet, muistutukset sekä aluetapaamismateriaalit.


Vuosikirja

Piiri julkaisee aina huhtikuussa partioviikolla vuosikertomuksen, joka kokoaa yhteen edellisen vuoden toiminnan ja talouden. Viimeisimmän vuosikirjan pääset lukemaan Issuusta.

Piirin toimintakalenteri

Piirin toimintakalenteri julkaistaan syksyisin aina seuraavalle vuodelle. Kalenteri pitää sisällään piirin koulutusten ja tapahtumien ajankohdat, hallinnon aikataulut ja muut tärkeät päivämäärät.

Vuoden 2023 toimintakalenteri


WhatsApp

WA-ryhmät toimivat muun viestinnän vapaamuotoisena tukikanavana, joissa tiedotetaan korkeintaan muutaman kerran viikossa ajankohtaisista kohderyhmää koskevista partioasioista sekä tapahtumista. Ryhmät on tarkoitettu yksisuuntaisiksi viestintäkanaviksi ja niihin voi liittyä kaikki teemasta kiinnostuneet.

Alle 16-vuotiaat voivat liittyä PäPan WhatsApp-ryhmiin huoltajan luvalla. Vinkkejä ryhmissä jaettaviksi jutuiksi voi lähettää PäPan viestintätyöntekijälle.


Mediatiedotteet

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mediatiedotteet löytyvät ePressistä.

Piirin kuvagalleria

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten virallinen kuvagalleria löytyy osoitteesta papa.kuvat.fi.