Yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua kärsimään yksinäisyydestä.

Oletko valmis auttamaan? Lahjoita!

Sanomme vuosilahjoittajiamme Partion Ystäviksi syystä. Säännöllisenä Partion Ystävät-vuosilahjoittajana tuot harrastuksen ja kaverit monen sellaisen lapsen ulottuville, joka muuten jäisi niitä vaille. Esimerkiksi 40 euron vuosilahjoitus auttaa kaksi lasta viikonloppuretkelle metsään ystävien kanssa ja turvallisen aikuisen valvonnassa.

Kerromme Partion Ystäville partion ajankohtaisista tapahtumista. Jokainen Partion Ystävä saa myös pinssin merkiksi ystävyydestä, joka ei raukene. Vuosilahjoituksesi yhteydessä voit myös tukea sinulle rakasta lippukuntaa.

Valitse, mihin haluat kohdentaa vuosilahjoituksesi:

1. Haluan tukea vähävaraisen lapsen harrastusta

Perheen talouden ollessa tiukoilla leirimaksut tai varusteiden hankinta voi olla este partioharrastukselle. Lahjoituksellasi annetaan vapautuksia leirimaksuista tai ostetaan esimerkiksi rinkkoja, joita kuka tahansa partiolainen voi lainata. Tavoitteenamme on, ettei yhdenkään lapsen osallistuminen jää kiinni rahasta tai varusteista.

”Hankimme lippukunnalle kaksi lainattavaa rinkkaa ja yhden makuupussin.

Toivomme että lainattavien varusteiden myötä yhä useampi lapsi voisi lähteä retkille.”

– Pyhän Laurin Ritarit ry

2. Haluan antaa lapselle mahdollisuuden harrastaa kaikkialla Suomessa

Joskus partio on ainoa harrastus, jota pienellä paikkakunnalla on tarjota. Partiopolku voi kuitenkin katketa pitkiin välimatkoihin tai osaavan partio-ohjaajan puuttumiseen. Siksi käytämme lahjoituksesi esimerkiksi uusien lippukuntien perustamiseen tai ohjaajien kouluttamiseen.

”Lippukunnanjohtajana olin perustamassa uutta ryhmää Hyvinkään Kaukasiin.

Hiljaiselle kylälle saatiin uutta harrastustoimintaa ja ensimmäistä kertaa partioryhmä.”

-Eino, lippukunnanjohtaja

3. Haluan, että partio kuuluu ihan kaikille

Partio on ystävyyttä yli rajojen. Haluamme, että kynnys partioon on matala myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Käytämme lahjoituksesi esimerkiksi selko- ja monikielisten materiaalien tuottamiseen, tilojen esteettömyyteen, apuvälineiden hankintaan ja maahan muuttaneiden kotoutumiseen liittyviin projekteihin.

”Perustimme helmikuussa 2015 uuden lippukunnan Järvenpään Scoutit.  Neljännes jäsenistämme on kokonaan tai osittain lähtöisin muusta kulttuurista. Osa ryhmistä on kaksikielisiä.”

-Olli, lippukunnanjohtaja

Lue lisää ja liity Partion Ystäväksi.