Päivitetty 27.11.2020:

Merkittävimmät muutokset tiivistettynä, lue tarkemmat ohjeistukset alta

 • Kasvokkain tapahtuva partiotoiminta on tauolla 30.11. alkaen, tämä koskee niin viikkokokouksia, retkiä, tapahtumia kuin johtajiston kokoontumisiakin.
 • Kauden viimeiset viikkokokoukset voi toteuttaa etäkokouksina, hyödynnä valmiit kokousohjelmat!
 • Partiokoloilla ei nyt kokoonnuta pienelläkään porukalla. Kolo on verrattavissa nuorisotilaan, jotka on suositeltu suljettaviksi.
 • Joulun ajan varainhankintaa voi toteuttaa vain etänä, esimerkiksi tuotteiden nettimyyntinä.

Tälle sivulle kokoamme ohjeita ja vinkkejä turvallisen toiminnan järjestämiseen. Piirihallitus ja piirin toimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja näitä ohjeita päivitetään aina tarvittaessa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ohjeistusten mukaisiksi.

Pääkaupunkiseutu on epidemian leviämisvaiheessa, jolloin tartuntaketjujen jäljitys ei ole enää mahdollista. Tästä syystä kaikki kasvokkain tapahtuva harrastustoiminta on nyt keskeytetty siihen saakka, että tartuntatilanne pääkaupunkiseudulla rauhoittuu. Näitä nyt voimassa olevia suosituksia höllennetään heti, kun se on mahdollista.

Ajantasaisin partiotoimintaa koskeva valtakunnallinen ohjeistus löytyy osoitteesta www.partio.fi/korona.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ohjeistukset pohjaavat pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 27.11.2020 pitämään tiedotustilaisuuteen.

YLEISET OHJEET

 • Kaikki kasvokkain tapahtuva partiotoiminta on nyt tauolla, tämä koskee niin viikkokokouksia, retkiä, tapahtumia kuin johtajiston kokoontumisiakin.
 • Partiokoloilla ei nyt kokoonnuta pienelläkään porukalla. Kolo on verrattavissa nuorisotilaan, jotka on suositeltu suljettaviksi.

SUOSITUS KASVOMASKIN KÄYTÖSTÄ

 • Kannustamme partiolaisia käyttämään kasvomaskia voimassa olevien suositusten mukaisesti!

PARTIOTA HARRASTETAAN NYT VAIN ETÄNÄ

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja HUS kehottavat rajoittamaan sosiaalisia kontakteja. Tästä johtuen kasvokkain tapahtuva partiotoiminta keskeytetään siihen asti, että tartuntatilanne pääkaupunkiseudulla rauhoittuu. Tämä koskee niin viikkokokouksia, retkiä, tapahtumia kuin johtajiston kokoontumisiakin.

VIIKKOTOIMINTA

Olemme koonneet syksyn viimeisiä kolmea viikkokokouskertaa varten valmiit etäkokousohjelmat sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille ja samoajille. Materiaalista löytyy myös kaudenpäätöskokouksen ohjelma! Etäkokousohjelmat-materiaali

ADVENTTIKALENTERIMYYNTI

Noudatamme Suomen Partiolaisten ohjeita kalenterien myyntiin epidemian eri vaiheissa. Pääkaupunkiseudun tartuntatilanne on nyt leviämisvaiheessa.

Suositeltua 

 • Asiakkaiden ohjaaminen verkkokauppaan
 • Paikallinen kontaktiton etämyynti (ohje)
 • Myynti tuttaville esimerkiksi vanhempien avustuksella.

Kiellettyä 

 • Kasvokkain tapahtuvaa myyntiä (ovelta ovelle, kauppojen edustalla jne) ei tule tehdä leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Myymättä jääneiden kalentereiden palautus

Myymättömien adventtikalenterien palautukset tulee tänäkin vuonna hoitaa ajallaan. Sopikaa lippukunnassa esimerkiksi joku ajankohta, jolloin kalentereita voi tulla palauttamaan kolon edustalle. Tarkemmat ohjeet juuri teidän lippukunnan toimintamalliin voitte kysyä joulukampanjapäälliköltänne.

JOULUN AJAN VARAINHANKINTA

Tänä vuonna perinteisten myyjäisten järjestäminen ei ole kokoontumisrajoitusten takia mahdollista. Jotta joulusinapit ja muut myyjäisten hittituotteet tai joulukuuset eivät jää myymättä, siirtäkää myynti nettiin. Homma toimii yksinkertaisimmillaan näin:

 • tehkää tilauslomake esim. Google Formsilla
 • sopikaa, kuka lippukunnassa vastaa tilausten vastaanotosta ja toimitusajoista sopimisesta
 • päättäkää, milloin toimitatte tuotteita (yhtenä vai useampana iltana) ja kuka/ketkä ne toimittaa
 • päättäkää maksutavoista (Mobilepay, tilisiirto jne)
 • mainostakaa myynnissä olevia tuotteita nettisivuillanne, sosiaalisen median kanavissa ja oman alueenne ryhmissä

Perinteisen joulupukkipalvelun voi tänä vuonna toteuttaa esimerkiksi niin, että pukki käy sovittuna ajankohtana koputtamassa ovelle tai soittamassa ovisummeria ja tervehtii perheen lapsia riittävän etäisyyden päästä pihalla. Sisätiloihin joulupukin ei tule mennä. Toinen vaihtoehto on etäjoulupukki, jonka vierailu tervehdyksineen ja lauluineen tapahtuukin esimerkiksi Google Meetissä.

Jos lippukunnallasi on myyjäistuotteita etämyynnissä tai toteutatte korona-ajan joulupukkipalvelua, kertokaa siitä piirin toimistolle. Jaamme tietoa mielellämme eteenpäin piirin kanavissa. Ole yhteydessä piirin joko somekanavien kautta Instagramissa DM:llä (direct message) Facebookissa yksityisviestillä tai laita sähköpostia jonska.junkkari@partio.fi. Voit myös tägätä piirin Instagramissa (@partiokuuluukaikille) tai Facebookissa (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset) suoraan mainospostaukseenne.

KORONATARTUNNASTA TIEDOTTAMINEN LIPPUKUNNASSA

Huolellisista varotoimista huolimatta on saattanut käydä niin, että jollain lippukuntasi toimintaan osallistuneella todetaan koronatartunta. Ohjeet tartunnoista tiedottamiseen antaa viranomainen. Turhien huolestumisien ja huhujen leviämisen välttämiseksi lippukunnan voi olla järkevää viestiä huoltajille ja lippukunnan jäsenille tilanteesta yleisesti. Löydät täältä toimintaohjeet!