Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaisten että partiopiirin jäsenmaksu. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2019 on 64,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksuosuudet.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2019 on 46,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä. Uusi jäsenmaksuluokka (III-maksu) 4-6-vuotiaille tulee voimaan vuoden 2019 alusta alkaen ja sen suuruus on 34,25€. Huomioithan, että vuoden 2019 jäsenmaksu laskutetaan jo vuoden 2018 syksyllä.

Muut kulut

Osa lippukunnista kerää myös omaa jäsenmaksua, joka laskutetaan muun jäsenmaksun mukana. Lippukunnan oma osuus vaihtelee noin 10–50 euron välillä lippukunnasta riippuen. Osa lippukunnista saattaa lisäksi periä uuden jäsenen aloitusmaksun, jolla katetaan mm. huivi- ja merkkikuluja. Lippukunnan jäsenmaksurahan käytöstä voit kysyä lisää esimerkiksi omalta ryhmänjohtajaltasi.

Jäsenmaksun lisäksi kustannuksia syntyy retkistä, leireistä ja tapahtumista. Tapahtumakohtaiset maksut lippukunnissa vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit maksavat erilaisista tuista riippuen noin 100–230 euroa.

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset, joten laskutusasioissa kannattaa olla suoraan yhteydessä toimistoon. Vuoden 2019 jäsenmaksulaskutus alkaa syksyllä 2018. Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen.

Lue lisää jäseneduista Suomen Partiolaisten nettisivuilta http://www.partio.fi/jasenedut

Jäsenmaksuvapautus

You can find the same information in english here.

Kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa partiota. Niinpä voit tarpeen tullen hakea vapautusta jäsenmaksun maksamisesta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Huomaathan, että vapautus tulee kuitenkin anoa ennen  kuin saamasi jäsenmaksulasku erääntyy.

Näin anot vapautusta jäsenmaksusta

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti: klikkaa lomake auki, täytä ja lähetä eteenpäin. Lomake käsitellään luottamuksellisesti piirin toiminnanjohtajan toimesta noin kerran viikossa. Saat tiedon päätöksestä sähköpostilla. Seuraavan vuoden jäsenmaksuvapautushakemusten käsittely alkaa lokakuun alussa.

Voit myös anoa vapautusta tällä lomakkeella (linkki käynnistää tiedoston latauksen), jonka voit

  • täyttää nettilomakkeena ja tulostaa
  • tulostaa ja täyttää käsin
  • hakea Partioasemalta Töölöstä.

Kaikki anomukset toimitetaan piiriin toiminnanjohtajalle.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
Mimmu Mannermaa
Töölönkatu 55
00250 Helsinki

040-1327088

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä myös oman alueesi seurakunnan diakoniatyöhön ja kysyä, voisivatko he olla apuna, jotta kenenkään partioharrastus ei olisi kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta.