Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaisten että partiopiirin jäsenmaksu. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2020 on 64,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksuosuudet.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2020 on 46,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä. Uusi jäsenmaksuluokka (III-maksu) 4-6-vuotiaille on vuonna 2020 23,50€.

Huomioithan, että vuoden 2020 jäsenmaksu laskutetaan jo vuoden 2019 syksyllä.

Muut kulut

Osa lippukunnista kerää myös omaa jäsenmaksua, joka laskutetaan muun jäsenmaksun mukana. Lippukunnan oma osuus vaihtelee noin 10–50 euron välillä lippukunnasta riippuen. Osa lippukunnista saattaa lisäksi periä uuden jäsenen aloitusmaksun, jolla katetaan mm. huivi- ja merkkikuluja. Lippukunnan jäsenmaksurahan käytöstä voit kysyä lisää esimerkiksi omalta ryhmänjohtajaltasi.

Jäsenmaksun lisäksi kustannuksia syntyy retkistä, leireistä ja tapahtumista. Tapahtumakohtaiset maksut lippukunnissa vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit maksavat erilaisista tuista riippuen noin 100–230 euroa.

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset, joten laskutusasioissa kannattaa olla suoraan yhteydessä toimistoon. Vuoden 2020 jäsenmaksulaskutus alkaa syksyllä 2019. Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen.

Lue lisää jäseneduista Suomen Partiolaisten nettisivuilta http://www.partio.fi/jasenedut

Jäsenmaksuvapautus

You can find the same information in english here.

Kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa partiota. Niinpä voit tarpeen tullen hakea vapautusta jäsenmaksun maksamisesta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Huomaathan, että vapautus tulee kuitenkin anoa ennen  kuin saamasi jäsenmaksulasku erääntyy.

Näin haet vapautusta jäsenmaksusta

Jäsenmaksuvapautusta voi hakea täysi-ikäinen partiolainen itse tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri-Kuksaan (PartioID). Jäsenmaksuvapautusta haetaan tämän linkin kautta: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=1

Hakemuksessa tulee kertoa perheen taloudellisesta tilanteesta. Jos hakemus koskee täysi-ikäistä partiolaista, hakemuksessa tulee ilmetä partiolaisen pesti. Perusteluksi ei riitä pelkästään yksinhuoltajuus, varusmiespalvelus tai opiskelu. Hakemuksia käsitellään luottamuksellisesti noin kerran viikossa. Saat tiedon päätöksestä sähköpostilla.

Mikäli Kuksaan kirjautumisen tai tunnusten kanssa on ongelmia, apua saat lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalta tai partion jäsenpalvelusta (palvelu@partio.fi).

Ongelmatilanteissa (jos Kuksan käyttö on mahdotonta muusta jostain syystä kuin kirjautumisongelmien vuoksi) voit lähettää sähköpostia piirin toiminnanjohtajalle, mimmu.mannermaa@partio.fi.