Haluatko mukaan sisupartioon?

Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea esimerkiksi vamman tai pitkäaikaissairauden takia. Ikäkausiohjelmia sovelletaan sisupartiolaisten tarpeiden, toiveiden ja kykyjen mukaan ja sisupartioryhmissä on enemmän ohjaajia kuin muissa ryhmissä. Vammaisen lapsen ei kuitenkaan aina välttämättä tarvitse osallistua juuri sisupartiotoimintaan, vaan moni lapsi voi olla osallisena tavallisissa partioryhmissä.

Päämäärä on sama kuin koko partioliikkeellä: kasvattaa partiolaisista vastuuntuntoisia ja itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä. Sisutoiminnassa on sama partiohenki, aatepohja ja partiomenetelmä kuin muussakin partiotoiminnassa ja ikäkausissa. Ero löytyy yksittäisen partiolaisen polulta – tämä johtuu vamman aiheuttamista rajoitteista tai erityisominaisuukista liikkumisessa, kyvyissä kuulla, nähdä tai muuten havannoida ympäristöä sekä kyvyssä ymmärtää kirjallisia ja sanallisia ohjeita.

Suomessa on 450 sisupartiolaista. Toimintaa on noin 60 lippukunnassa, joista kaksi on varsinaisia  sisulippukuntia. Sisupartiota harrastetaan eri puolilla Suomea.

Lue lisää tietoa sisupartiosta: http://toiminta.partio.fi/ohjelman-tuki/sisupartio

 

Päpan ja Uudenmaan sisupartiolaiset

PäPassa toimii tällä hetkellä 5 sisuryhmää: 2 Espoossa, 2 Helsingissä ja
1 Vantaalla. Vantaalla Martinlaaksossa aloittaa uusi sisuryhmä syksyllä 2016, kun Koskenhaltiat perustaa sisulauman kehitysvammaisille lapsille.

Uudellamaalla toimii 3 sisuryhmää: 1 Kirkkonummella, 1 Tuusulassa ja
1 Lohjalla. Lisäksi perusteilla ovat ryhmät Nurmijärvelle ja Keravalle.
PäPan alueen sisuryhmät
Joutsenet Järvihaukat, Espoo
Vauhtiraidat Siniritarit, Helsinki
Sisukkaat krokotiilit Aarnivalkeat, Helsinki
Sisut Rekolan Metsäveikot ja -siskot, Vantaa
Sisut Mastonvartijat, Espoo

Ota yhteyttä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolle: 09 8865 1200 / papa.toimisto@partio.fi